PowerPlate Gent begeleid door kinesiste
PowerPlate
Franklin Rooseveltlaan 329 Gent (Gent-Zuid)
0472 74 61 57

PowerPlate


In Gent (Gent-Zuid) kunt u bij mij terecht voor kine begeleide Powerplate sessies. 

Wat is een PowerPlate?

Power Plate is de enige echte trilplaat. Het is een toestel waarop je eenvoudige oefeningen doet. Door de trillingen van de power plate worden de spieren aangespannen waardoor ze getraind worden.

Werkt de PowerPlate echt?

Ja natuurlijk. Tien minuten op de Power Plate stemt overeen met negentig minuten trainen in de fitnesszaal. Dat is wetenschappelijk bewezen. Het is ook heel eenvoudig te verklaren. Door het speciale vibrerende trainingsplatform spannen de spieren continu samen. De Power Plate genereert dertig tot vijftig trillingen per seconde (!). Deze trillingen worden overgebracht op het lichaam waardoor de spieren automatisch samentrekken en trainen. Bij klassieke fitness moet u zelf de prikkel genereren, waardoor u nooit dezelfde frequentie kan halen. In het geval van de Power Plate wordt de prikkel niet langs de hersenen gestuurd, maar komt die van buitenaf. Deze mechanische prikkel verplicht de spieren om ('onvrijwillig') samen te trekken.

Maar komen ook wel al je spieren aan bod?

Jazeker. Bij klassieke of conventionele training wordt gemiddeld veertig procent van de spiermassa gestimuleerd. Bij de Power Plate halen we vijfennegentig tot zevenennegentig procent. Dit wil zeggen dat de spieren van binnenuit, tot in het diepste weefsel worden gestimuleerd.

Is de PowerPlate voor iedereen geschikt?

Ja, jong en oud kunnen op de Power Plate trainen. Doordat de oefeningen eenvoudig zijn, is trainen op de Power Plate geschikt voor een hele grote groep mensen. Van kinderen tot senioren. De training is geschikt voor mensen die heel vaak sporten, maar ook voor mensen die nooit sporten. De Power Plate wordt vaak gebruikt door topsporters, vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen.

Wat zijn de specifieke voordelen van de PowerPlate ?

Vooreerst wordt de spiermassa gestimuleerd. Hierdoor krijg je een hogere energie verbranding wat dan weer helpt om je gewicht te controleren. Trainen op de Power Plate maakt trouwens een stof in de hersenen vrij waardoor je je fitter gaat voelen. Ook de conditie wordt verbeterd door de Power Plate-training. Aangezien de spieren sterker worden zal er ook meer gevergd worden van onze toeleveringssystemen, waaronder het hart. Nog een voordeel : de bloedsomloop wordt geactiveerd doordat de spieren tot vijftig maal per seconde bloed tot in de kleinste haarvaatjes pompen. Daardoor krijgen de cellen sneller brandstof en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Wie wil kan speciale anti-cellulitis programma's volgen. Of een speciaal programma voor golfers. Jij kiest.

U vindt nog meer informatie in dit Knack artikel